Overzicht alle robotica-opleidingen nu online

Holland Robotics en VNO-NCW Brabant Zeeland hebben op 24 januari 2019 het ‘Opleidingsplatform robotica’ gelanceerd. Dat deden de verenigingen gezamenlijk bij het Robotics Technology Symposium van de TU Eindhoven. Het platform moet het voor bedrijven, werknemers en studenten makkelijker maken om de meest geschikte robotica-opleiding te vinden.

Bij steeds meer bedrijven doet flexibele automatisering zijn intrede en ook de ‘sociale robots’ worden steeds meer toegepast. Voor bedrijven betekent dit dat ze hun personeel moeten (om)scholen om de mogelijkheden en potentie van robotica optimaal te kunnen benutten. Ook studenten zijn steeds meer op zoek naar opleidingen op het gebied van robotica. Het onderwijs biedt inmiddels al diverse robotica-opleidingen aan, maar een overzicht van al deze opleidingen en cursussen ontbrak nog.

Het lanceren van het opleidingsplatform is een onderdeel van het project ‘Brabant Robotiseert’. Dat is een initiatief van het arbeidsmarktplatform PACT Brabant, een overleg van overheden, kennisinstellingen, werkgevers en werknemers, en de provincie Noord Brabant. Het project wordt geleid door ondernemingsvereniging VNO-NCW Brabant Zeeland: ‘’met dit project ondersteunen wij onze leden en andere bedrijven die met robotica aan de slag willen’’, aldus directeur Ellen Kroese.

Holland Robotics is een landelijke robotica-community die de nationale samenwerking tussen wetenschap, industrie en robotica-entiteiten naar een hoger plan brengt. Het opleidingsplatform draagt daaraan bij, aldus Thijs Dorssers, programmamanager van Holland Robotics: ‘’Holland Robotics wil ervoor zorgen dat de roboticakennis in Nederland toeneemt en makkelijker toegankelijk wordt. Dit platform verkleint de afstand tussen Brabantse bedrijven en opleidingsaanbieders’’.

Meer informatie.

Leave a Reply