Samen maken we Brabant een stukje beter

Sociaal ondernemers bedenken slimme, duurzame oplossingen die bijdragen aan de vraagstukken van vandaag en morgen. Zo zorgen zij er bijvoorbeeld voor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken, halen ze eenzame ouderen uit hun isolement en bedenken ze oplossingen voor voedselverspilling. Daarmee maken ze de wereld een stukje aangenamer, schoner en eerlijker. Hun werk is van onschatbare waarde.

In opdracht van de provincie Noord-Brabant is er onderzoek gedaan naar een brede groep initiatieven die bijdragen aan de betekeniseconomie in Brabant. Wat bleek? Opschaling van betekenisvolle initiatieven is een uitdaging. Precies daarom starten we nu met het Outcomes Fund. Een fonds waarin publieke en private financiers en investeerders samenwerken om initiatieven kapitaal te verstrekken. Want dat werkt. Brabant start er nu als eerste mee in Nederland. Daarmee hebben sociale ondernemingen met impact meer kans op groeikapitaal, krijgen investeerders een aantrekkelijkere propositie voorgeschoteld en wordt publiek geld van de overheid resultaatgericht ingezet. Zo wordt Brabant steeds mooier en maken we samen de beweging naar een betekeniseconomie.

Hoe het werkt? Lees de onderstaande pdf en meld je aan bij het Brabant Outcomes Fund.

Leave a Reply